torstai 3. maaliskuuta 2011

Kirja: Bruce Davidson - Portraits

Ostin Luova-kirjakaupasta Bruce Davidson valokuvakirjan "Portraits".  Kirja on noin A4 kokoa, 70 sivua ja sisältää 150 hienoa muotokuvia. Kuvia on joka vuosikymmeneltä, Aaron Coplandista 1958 Brad Pittiin 1998.


(Kuvattu: Nokia N8:lla)


Bruce Davidson (synt. Oak Park, Illinois, 5.9.1933- ) on Amerikkalainen valokuvaaja. Asepalveluksensa jälkeen 1957, Bruce työskenteli lyhyen aikaa vapaana valokuvaajana, ennen siirtymistään Magnum toimiston palvelukseen. Vuosina 61-65 hän kuvasi laajasti kansalaisoikeusliikkeen vaikutuksia ympäri maata, niin pohjoisessa kuin etelässäkin. Työstään hän sai "Guggenheim Fellowship" tunnustuksen ja kuvia esille New Yorkin "Museum of Modern Art" -museoon.

Seuraavaksi hän kuvasi Harlemin elämää (Brooklyn Gang, East 100th Street ja Central Park and Subway). Myös tämän projektin kuvat olivat esillä MOMAssa.

Bruce on kuvannut myös monia tunnettuja henkilöitä kuten John Cage, Marilyn Monroe, Leonard Bernstein, Kiki Smith, Fannie Lou Hamer, Andy Warhol ja Jack Kerouac. Kuvista on julkaistu useita kirjoja.
Lähde: wikipedia

Ei kommentteja: