lauantai 24. marraskuuta 2012

Kuvatkirjaksi/Ifolor kuvakirja (update)

 
2012.11.24
 
Aikaisemmin tein kuvakirjat Ifolorin tuotteista, mutta nyt viimeisimmät olen tehnyt Kuvatkirjaksi palvelussa. Kuvatkirjaksi on paremmat värit ja pidän kovista kansista omalla kansipaperilla. Kirjat tuntuvat "arvokkaammilta", jota ne ovatkin verrattuna ifolorin hintoihin. Kovat kannet ja kansipaperi tekevät kirjoista oikean tuntuisia. Kovat kannet ja hyvä liimaus tekevät kirjoista kestäviä.
 
Kuvatkirjaksi softa on helppokäyttöinen. Valitun hakemiston kuvat näkyvät vasemmalla, ylhäällä sivut, alhaalla sivupohjia ja oikealla kuvan lisäasetuksia. Kuvat käsittelen photoshopissa, mutta en rajaa, enkä pienennä niitä. Rajaus on parempi tehdä taittoohjelmassa. Sivulla valitaan sivupohja, jota voi vapaasti muokata. Sivupohjan kuvaraameihin raahataan kuvat vasemmalta. Kuvaan tulee punaisella pohjalla oleva numero (kuinka monesti käytetty) kun kuva on asetettu kirjaan. Taitto on helppoa, mutta kauniisti taittaminen vaatii opettelua.
 
 
 
 
Kuvatkirjaksi palvelussa kirjan voi jakaa ostettavaksi kavereille. Kirjaa voi myös esikatsella ennen tilausta.
 
 
 
 
 
2011.1.28
 
 

Ifolor kirjoja olen teetättänyt varmaan kaksikymmentä erillaista. Ifolor kirjoja on helppo ja nopea tehdä. Tulostusjälki on hieman likainen, joten kuvat kannattaa tehdä hieman yli värikylläiseksi. Vanhin kirja taitaa olla vuodelta 2003 ja uusin viime vuodelta. Sivujen liimaus on kestänyt hyvin.

Kuvat kannattaa käsitellä ensin esim. Photoshopissa ja tehdä hieman vaaleammaksi  kuin muuten tekisi. Musta kuitenkin mustana. Kuvat kannattaa rajata vasta taitto-ohjelmassa, jolloin kuvan asemointi on joustavampaa. Vaikka jälki ei ole niin kirkas/puhdas kuin haluaisi, niin olen kirjoihin tyytyväinen.
Yhden kirjan tein PremiumBook (28x28cm) jossa kuva ei jää piiloon liimauksen sisään. Kirja on ihan kiva, mutta liimaus tavasta johtuen sivut ovat todella paksuja. Mutta taiton kannalta tämä luo uusia mahdollisuuksia esim. panoraamakuville. Tavallisella liimauksella ei paljon kannata käyttää sivulta toiselle jatkuvia kuvia. Kuvasta jää käytännössä monta senttiä piiloon. Tämä on asia jota eivät edes ammattilaiset osaa tai välitä. Minulla on monta valokuvakirjaa joissa on kuva levitetty kahdella sivulle, joissain jopa kuvan pääkohde on liimauksen kohdalla.


Linkki: www.ifolor.fi

Ei kommentteja: